Touristrun i Amsterdam

Det här kommer jag göra om! Gillade verkligen att få upptäcka Amsterdam med en springande guide. Jag vill göra det här i alla städer jag besöker.

Första dagen i Amsterdam bokade jag in en löptur med guide. Eftersom att det inte fanns några gruppturer mailade jag och frågade om jag kunde få en egen tur. Ja visst svarade Paul. Jag hämtar upp dig utanför ditt hotell kl 11, blir det bra?

Planen var att springa en timme. Det blev 2 timmar och en kaffe efter. Kanske för att jag inte kunde sluta fråga honom saker eller för att han var trött från maran dagen innan eller bakis från allt festande på Kings day. Vem vet.

  

Jag passade på att fråga ut honom om allt från vilken buss som tar oss till tulpanodlingarna.

Till var jag kan köpa barnmat och blöjor och vilken kanalbåt vi ska åka för att få den bästa guidade turen. Fick också tips på hur jag letar reda på dom bästa restaurangerna i området.

Mellan mina tusen frågor fick jag höra sköna citat som ”När du inte ser att husen lutar längre då är det dags att sluta dricka öl.”


Just den här dagen var det Kings day i Amsterdam. Det var galet mycket folk på alla gator vilket gjorde att det var nästintill omöjligt att komma fram på vissa gator. Tittade ner här och insåg att vi får ta en annan väg. På kings day måste man ha något orangefärgat på sig.

Sprang förbi Reimbrandts hus. Ett coolt museum till och med för mig som aldrig går på museum i vanliga fall.

Fick också veta en massa vardagligt som hur husmarknaden ser ut i Amsterdam. Hur man köper en husbåt och vilka avgifter man måste betala. Att det bara finns 2500 husbåtar, vilket innebär att du måste övertyga någon annan att sälja sin för att du ska kunna flytta in i en. Ja du fattar. En helt underbart galen guidad tur.

1 Comments

Leave a Comment.