Niliterrängen 30 km

Norrlands långlopp eller Lidingöloppet utan trängsel. Tiderna brukar bli ungefär samma som på Lidingö, fick du ingen bra startgrupp kan du alltid åka upp hit och springa här istället. 240kr och garanterat första startgrupp.
IMG_6907.JPG
I år var det 13 tjejer och 21 killar som startade i 30km klassen och alla kom i mål. Det finns också 5 och 10 km, men även 800m, 1,5 km och 3 km för barn. Resultaten hittar du här.

Mitt absoluta favoritparti. Djungeln!

Ibland är det svårt att ens veta vart stigen går.

image
Plötsligt kommer jag ut ur skogen och får springa plattan i mattan på grusväg och gå in i min bubbla.

Runt 17-20 km var jag helt överlycklig över hur bra kroppen svarade. Tekniken, pulsen, andningen och musklerna, allt funkade tillsammans. Jag var så lycklig, nästintill tårögd. När jag kommer till vätskestationen vid 20km pratade jag lite med gubben som langar sportdryck.

-Nu är det bara 1 mil kvar, sa jag.
-Jo men det är den tyngsta milen. En mil är långt.

När det är 5 km kvar säger nästa gubbe:
-Nu är det 5 kvar å det går bara uppför.

Det är så sjukt opeppande att jag bara kan skratta och njuta. Norrlänningar är lite hårdare. Det är ingen idé att hålla på och förmildra omständigheterna. Det är långt och det är tungt. Men det ä bara å fortsätta.


Det finns priser och hemlagade köttbullar till alla. Dessutom lottades en cykel ut på startnummer.
image

4 Comments

  1. Långt och tungt, det är pepp på norrländska 🙂
    Minns ett av mina första MTB-lopp, tror det var Långa Lugnet typ 75 km sten och backar. Efter första 4-5 kilometrarna mötte jag en gubbe på en stig. Han bligade på mig och kläckte ur sig: ”Du ska veta att det är jääävligt långt kvar”.

    Grattis till bra lopp och nytt pers!

    Reply

Leave a Comment.