Löpning med guide i London

Bland dom roligare sätten att få en guidad tur på i en ny stad. Jag älskar att få se nya städer och uppleva staden på samma sätt som dom som bor där. Första dagen i London fick vi ihop 27.000 steg, nu kanske du tror att det är en hälsoresa vi är på. Oroa dig inte, vi provade restauranger och caféer längst vägen så att vi garanterat gick plus på energikontot.

Löpning som guidetur är helt fenomenalt. Det går snabbt att ta sig mellan ställen, fina vyer, jag får ett träningspass, kan passa på att fråga en local de tusen frågor jag har om staden och får intervjua personen om dess liv. Lördags var inte annorlunda. Hope visade sig vara hjälparbetare i Sudan. Gissa om jag hade tusen frågor till henne. Jag var tvungen att påminna mig själv om att hon ska få göra sitt jobb också, det är inte bara jag som är ute på en intervjurunda.

roofgarden

Vi pratade om vilket café/restaurang som har den bästa rooftop garden. Kensington roof garden som pub men den är öppen och gratis att besöka hela dagen.

Tate museum of modern art har en restaurang högst upp, det är gratis inträde till museet. Det ligger också nära London Eye.

Millenium bridge. En scen i Harry Potter spelade in här, när bron försvinner. Jag fick en flashback till en fysiklektion på KTH. När bron skulle invigas till millennieskiftet hamnade den i självsvängning när för många människor gick på den samtidigt, så som en hängbro gör när flera går på den samtidigt. Den fick stängas och kunde inte invigas förrän 6 månader senare efter att dom stärkt upp den. Nördigt men väldigt coolt att få springa på den bron som jag faktiskt räknat på hur många meter den svajade upp och ner och jag är inte förvånad att folk faktiskt trillade av.

St Pauls Cathedral, kyrkan som syns på andra sidan av vattnet i bilden ovanför. Diana gifte sig där. Det finns två balkonger att gå upp på där du får en fin utsikt över stan. Det är gratis att gå in eftersom att det är en kyrka. Donera hellre pengar och skippa den guidade turen, fick jag som tips.

Jag fick också veta var vi hittar en 25m pool och en barnpool som funkar för ettåringen. Var vi hittar Afternoon Tea med riktigt goda scones.

Att drottningen nästan aldrig är hemma i Buckingham Palace eftersom att hon upplever att hon är inklämd i ett litet hörn av huset och det känns som att bo ovanpå en butik (lite oklart hur hon vet hur det känns) med alla turister som springer runt i huset. När union jack vajar på flaggstången är hon mest troligt i sitt hus i Skottland, de få gånger hon är på slottet hissas den rödgula kungliga flaggan.

Söndag morgon klockan 8 är det inte jättemånga som är vakna utanför Buckingham Palace. Bara att få springa på egen hand utan barnvagn och inga turister att kryssa mellan var frihet för mig. Rätt stor kontrast från att shoppa på Oxford street några timmar senare. Du kan ju gissa vilket jag rekommenderar mest.

2 Comments

Leave a Comment.