Långpanna med systeryster

Igår var jag bakis. Så illa har det inte varit på, jag skojar inte om jag säger 10 år. Nej det finns tyvärr inga bildbevis. Vaknade imorse och kände mig väldigt tacksam över att min kropp verkade vilja göra mer än att bara ligga ner i sängen och fokusera på att vara helt stilla. På schemat stod det 24 km löpning i max 5.50 tempo, ja men vi testar väl för att se om min förgiftade kropp ville leverera. Går det inte så får jag väl vända, värre saker har ju hänt.

gourmettriathleterna
De tre gourmettriathleterna, Anders såg vi bara ryggtavlan av i ungefär 30 sekunder sen var han långt borta.

Får jag välja så tar jag terräng 9 dagar av 10. En bonus är att det bygger styrka för alla små muskler men framförallt så sliter ojämnt underlag inte lika mycket på mina ben och fötter. Så det blev terräng även idag, tiderna blir inte dom bästa och man får slita lite mer för att få ihop kilometrarna. Helt i våran stil.

Kroppen verkade gilla syret så det blev 2 varv på 10 km spåret i Domarudden plus en liten avkrok efter en fin skogsväg och ett varv på 2,5 km bara för att klockan skulle ticka över 24 strecket. Vi hann hälsa på samma familj 3 gånger när vi jagade kilometrar och försökte variera banan, dom funderade nog på om vi sprungit vilse eller bara var allmänt förvirrade. Det blev en insättning på 24,4 km rakt in på maratonkontot. För mig är det ett bra pass som inte händer allt för ofta och inte utan sällskap.

sofie

Långpassen ska vara lugna och längre vilket betyder en hel förmiddag med systeryster, man hinner prata om mycket under 2 timmar och 38 minuter. Vi har nog hunnit avhandla dig också, be aware. Nästa gång är det nog bäst att du följer med så att du får en chans att försvara dig. Jag skojar.

Nästa helg byter jag ut långpasset mot Hässelbyloppet, 10 km max är planen. Inget snack och mjölksyra hela vägen. Jag har inte sprungit milen på 4 år och senast gick det på ganska exakt en timme så allt under det betyder personbästa. Jag kan verkligen behöva en hare, hakar du på?

2 Comments

  1. Älskar Domarudden!
    Klämmer milen där då och då och det är verkligen Feng Shui för själen. Just nu är jag dock Preggo och inte så springbar, men nästa höst så… Härlig blogg!

    Reply
    • Jag har hört att man blir snabbare och starkare efter att ha fött barn och jag har sett många bevis på det så det verkar stämma. Vet inte hur dom två sakerna ens kan hänga ihop men du kommer svischa förbi oss snart igen. Kul att du gillar bloggen.

      Reply

Leave a Comment.