I huvudet under halvmaran

Womens Health halvmaraton

På lördag springer jag halvmaran, du tycker förmodligen att jag är tokig. Men har vi inte konstaterat det redan undrar jag då? Förra året var vi speakers, jag var gravid och Sofie hade ont i knät. Vi var sååå avundsjuka på alla som sprang förbi. I år när vi kan springa vill vi verkligen springa så vi kommer springa och intervjua andra längst vägen istället. Längtar på riktigt till lördag.

speakers_whhm

I grova drag är det här är vad jag laddat mitt huvud med inför halvmaran. Kroppen är vad den är men huvudet kan träna fram till startskottet går. Under tävling gör jag allt jag kan för att tänka positiva tankar. Negativa tankar gör mig inte snabbare och jag mår inte bättre av dom. Det här är vad jag hoppas kommer finnas där när det blir tufft.

Står på startlinjen
-Fy fan vad roligt att vara här! Vad många kompisar det är överallt! Lite nervöst med första tävlingen sen Alva föddes men vad härligt att få vara nervös igen. Jag har saknat det.

Starten går
-Börjar springa och njuter av att äntligen vara igång. All nervositet är som bortblåst och jag funderar på varför jag var nervös innan.

5 km
-Oj redan 5 km. Najs! Det gick snabbt att komma hit. Ja men då gör vi om det här tre gånger till då, hur svårt kan det vara.

10 km
Halvvägs! WOOP WOOP! High five med Sofie! Nu börjar vi rulla hemåt. Det är en tvåvarvsbana vilket innebär att jag aldrig någonsin behöver springa just här igen, om jag inte vill.

15 km
Nu är det typ bara 5 km kvar. Det är ju ingenting! Spelar ingen roll hur jobbigt det är 5 km klarar vi alltid! Här stod vi förra året och då ville jag verkligen springa. Njut nu!
whhm_15km

20 km
En kilometer kvar. Nu njuter vi och spurtar. Var kom den här energin ifrån? Har vi maskat hela vägen? Va faan! Nä men hej alla som är här och hejar, vi älskar er! Tack för att ni är här.

21 km
5 min efter målgång funderar jag på om jag inte hade kunnat ta i mer.

Ungefär så här brukar det låta i mitt huvud under tävling. För mig är huvudet mer än 50% av orsaken till resultatet. Kan jag inte motivera mitt huvud att fortsätta spelar det ingen roll hur mycket jag tränat. Och försöker jag se målgången redan när jag startar blir jag matt. Älskar att få sätta upp delmål och fira längst vägen.

Hoppas vi ses på lördag och hoppas vi får fira tillsammans längst vägen.

2 Comments

Leave a Comment.